mariejohlbring

Bubblingtime<3

Kategori:

Varmt vatten är bra för musklerna. Speciellt för Julia , så nu ska vi bubbla och dricka smoothie. Egengjord av jordgubbar, banan, apelsin och blåbär och lite hallon.. Mums mys<3

 

Julia<3

Kategori:

Nu har Julia fått sin kniv och den ska användas vid varje måltid för att aktivera även vänstern i matsituationer.. äntligen :) Julia var helt nedsatt på hela sin vänstra sida från början efter olyckan, och genom fysisk träning och strategier har Julia kommit tillbaka på den vänstra sidan, dock inte fullt!!
Denna kniv har tagit sin tid att konstruera. Efter ett evigt letande av en anpassad matkniv till Julia , så fick jag till slut designa och tillverka en egen! Designade den gjorde jag men inte tillverkningen, det gjorde en möbelsnickare här i byn. Nu har vi tre lika matknivar en till varje hem!
Man får inte ge upp utan man får lösa problemet!!
Nu gäller det bara träning för Julias vänster, och jag ser redan på kort tid att hon kommer kunna stimulera och träna upp vänstern. Det gäller bara att inte slarva och utav strategier så lär hon sig.. Det har vi sett hela vägen på denna resan!!

Annadagen:)

Kategori:

Juldagen och annandagen är riktiga slappardagar.. Men inte idag.. Dags för lite gymträning för mig och jullan:) försöker få Julia att träna upp sitt vänstra knä. Hennes vä. knä slår bakåt när hon går, därför har hon sin fotortos för att stötta benet! Om hon tränar upp musklerna runt knät stärker hon motståndet att knät slår bakåt, man får göra så gott man kan att bättra på det man kan!!

Då var julen här!!

Kategori:

Konstigt det är ändå alltid stressigt oavsett hur tidigt man börjar handla julklapparna:))
Men när stora dagen är här så blir det en go stämning trots att man inte hunnit känna den där julkänslan man önskar.. Förberedelser jag tänkt hinna med, men inte hann med eller iallafall inte han med i sen tid jag önskat.. Så blir det jul i vilket fall:)) vaknade upp till en underbart vit och fin julafton.. Härligt!! GOD JUL på er alla från oss alla.. Kram<3

Underbara idéer:))

Kategori:

Nya idéer :)) är underbart roligt när det blir bra .. Här en ny berlock till både kille och tjej! Just denna fyrkantiga känns mer till kille tycker jag och har en Idee med en rund bricka till tjejer.. Den kommer sen för efter nyår ska jag kreera för mitt huvud är fullt av nya smycken som måste bli verkliga:)) härligt när jag har den känslan. Då mår jag som bäst .. Man måste hitta något som ger en den kicken i sitt liv..:)

Fridas kalas:))

Kategori:

Mingelbilder från Fridas kalas i tisdags .. Det bjöds på tacosbuffe och tårta till efterrätt.. Jullan och Anna Nygren med lilla söta Alice. Morfar och Anita .. Moster Ann och Martin och kusinen robbin och morbror pola såklart .. Heini med sin äldsta dotter kornelia :)) och Fridas pojkvän Fredric :)) så söta !!

Fridahjärtat 15 år!

Kategori:

Så har min lilla höna blivit så stor som 15 år.. Tänk vad tiden går, inte längesen hon var den lilla flickan som gick i 180 hela dagarna..:)
Jag visste inte vad jag skulle ge henne i present.. Ville känna den dör rätta känslan att ge något som bestod .. Visst hade hon din önskelista med dyra märkeskläder uppskrivna på rad.. Men nä inte kläder!! Så fick. Till slut en ide:)) jag ville skapa ett sminkskåp med riktigt bra belysning i . Jag tog ett par av mina sparar gamla fönster från gamla dagiset här i byn..sparat sen längesen!!
Och gjorde en skiss på hur jag önskar det . Gick till möbelsnickaren och lite allti allo.. Benke ghran här i sexdrega.. Kolla resultatet efter att han snickrat ihop det.. Målade och slipade jag det och sen småpysslade jag i Fridas rum under dagen hon var i skolan idag.. Så när hon kom hem hade hennes rum fått en rejäl makeover:))

 

 

innan skåpet var fullt färdigt från möbelsnickare Benke Grahn.

 

 

Nu har jag målat det i smyg nere i min ramverkstad för att Frida inte skulle veta något!:)

Bara styla det lite... och sortera smycken,smink mm sen in i skåpet:)

.. så nu är det klart...:) jag blev nöjd, hoppas nu att lilla hönan blir det oxå:)

 

 

Pepparkaksbak<3

Kategori:

Idag har jag och Julia bakat de traditionella stora pepparkaks hjärtan vi brukar göra varje jul. Detta året blev det med bara vit kristyr och vita sockerpärlor:)) eftersom köket är hjärtat i vårat hus så ska dom hänga här i ett av vårat köksfönster. Julfärg i köket i år är isigt vitt:)) flera året var det rött och året innan var alla julprydnader bara i rosa:))
Frida ska dekorera sitt hjärta i morgon så efter det hängas upp i fönstret!
Mysigt bara granen som fattas :)

 

Julfest med SHS assistans:))

Kategori:

Ikväll var årets julfest med vårat assistansbolag Sjuhäradsbyggdens assistans service (SHS) på Åhaga i Borås!
Ett fantastiskt fint julbord med mycket god julmat och senare på kvällen var det underhållning med bl.a. Linda Bengtzing som dansade och sjöng schlagers:))
Nedan kommer lite mingelbilder från ikväll... På Bla mig , jullan , assistent Josefin och assistent Maria .. Och även på VD:n på SHS, Mattias .. Och på Ann och Ann-Christin mm:)) kul och jättetrevligt !!

 

min blogg app krånglar

Kategori: Allmänt

Har haft svårt att blogga det sista ..bloggappen på I-phonen krånglar och jag kan inte logga in mig. Jag måste blogga på det sättet annars har jag svår att hinna med det:( men kommer snart med bilder från operationsdagen, det var en underbar dag den 6.e december då Julia gjorde sin ögonoperation, hon blev så fin så jag grät av gjädje!
Hoppas att ni har en underbar 2:a advent<3

På promenaden idag:)

Kategori:

Is snö och kallt... Men så uppfriskande! Klart att denna traditionella Promenad blev jobbigare att gå idag med mig pulsande i ca 15 cm snö:))

Trött:/

Kategori:

Har varit trött i kroppen, ingen energi alls .. Gick och gymmade igår, och ska ta en morgon promenad nu innan jag går ner till smyckesverkstaden. Ett nytt ställ skall förhoppningsvis iväg i morgon till en ny butik:))
Planerar inför Julias operation som är nu på torsdag :)
Det ska bli så spännande och roligt.. Hoppas hoppas att nu blir bra och att Julias ögon kan samarbeta!!! Annars får dom operera tillbaka det igen och Julia förblir skelögd!!
Nu tror vi på att det kommer bli bra:))
Ha en fin dag<3

Firar Syrran 48 år:)

Kategori:

I lördags var vi hemma hos min syster Ann som fyllde 48 år:)
Jag hade gjort en dörrkrans och Julia ville bestämt göra ett eget födelsedagskort till henne:)
Eftersom Julia var vänsterhänt så har hon svårt att skriva med höger men hon tränar även det..:) så roligt att hon tog eget initiativ till det!!
Tig någon bild från kalaset på syrran och hennes man Martin tillsammans med Julia .. Vi var givetvis många fler där.. Men min ork bara försvann precis som batterierna tar slut och så finns det inte något kvar.. Ibland blir jag så!!:( så det blev få bilder!