mariejohlbring

Underbart ute idag'

Kategori:

Jag gillar verkligen en kall solig dag..
Vad kan vara mer uppfriskande:)?

Bakar just nu!

Kategori:

Ska baka pannbröd. Ett recept som jag haft sen länge, har t.o.m gjort detta recept som en målning i min serie kökstsvlor, jag har tryckt upp vykort i 15x20cm och tavlor i storlek ca:35x43cm. (De andra motiven finns på min hemsida, under fliken mer om MJ;)Just på vykorten står mina favoritrecept på baksidan om varje bild! Det var så längesen jag bakade det nu så fick ta fram vykortet för att göra det (har kunnat receptet utantill innan:) . Det är så enkelt recept och man behöver inte knåda deg utan bara hälla upp degen på en smord plåt .. Ibland kryddsätter jag lite extra i degen , idag ska jag nog tillsätta en buljongtärning som en extra ingrediens:))
Varsågod här kommer receptet och bilden till :)

:)

Kategori:

Nu har mina egen designade smyckesaskar äntligen kommit. Jättekul!
Har gjort en ny liten hjärtanberlock som är mer platt så jag kan stansa in ett fint budskap på..jag har en ide om ett "tanke"-armband som jag snart ska skapa i flera härliga färger i läder.. vad sägs om:
Vänskaps armband och kärleks armband .. Ja ni får se sen när de är klara:)

Ibland undrar man!

Kategori:

Efter att jag varit på hjärnskadeforumet i onsdags och jag förstått att rehabiliteringen i Sverige är inte så bra, så har det fått mig att komma till insikt att det vi kämpar med att driva och utveckla Julia själva.. Är helt galet, det borde inte vara vi som gör allt jobb egentligen. Tex. Om man får en skada i höften , och opereras. Då får man ju rehabilitering tills det blir bra igen.. Eller hur!!
Men om man får en förvärvad hjärnskada så får man inte rehabilitering fullt ut... Är det inte konstigt!
.., det är helt tokigt faktiskt!!
Sverige är dåliga på detta, och det finns en kartläggning på detta.. Gå in på hjärnkrafts hemsida och se och läs om intresse finns.. Intressant!
Igår var vi på läkarbesök för att kolla vem som har ansvaret!! Nu attans tar jag nya tag!

Lååång dag!

Kategori:

Upp kl:03.30, gick nog i sömnen . Tog tåget från Borås kl:05.04!!! Usch vad tidigt, men då hann jag dit i tid .
Tur att jag blev mött av Kinne så fick vägledning i Stockholm till forumet :)) vilken härlig men lång dag !
Utvärdering av dagen är nya bra kontakter både direkt på plats av människor jag mötte där och indirekt till olika rehabiliteringar och tips på vart man kam vända sig!
Hjärnkraft har kartlagt REhabiliteringen i sverige!! Västra götaland ligger inte bea till!!!
Observera Habilitering och rehabilitering två olika enheter,. Rehabilitering är vad man behöver vid en skada som vid en förvärvad hjärnskada.. Habilitering mer vid medfödda skador... Det är stor skillnad på medfödda och förvärvade. Om ni inte vet förklarar jag gärna det jag vet?!!
Resan var väl värd att göra, den gav mig inspiration och energi att kämpa vidare på något sätt!
Ett liv som räddas ska också levas!!❤
Men nu är jag så trött!

Stockholm nu på morgonen:) 05.04

Kategori:

Det blev stora staden idag!!:) sitter på tåget nu. Anländer 08.35 måste vara där kl:09.00 då börjar forumet :)
Ska berätta.. Det är ett hjärnskadeforum i Stockholm som började igår och håller på till idag. Det är hjärnkraft som ordnar forumet.. Föreläsningar om hjärnan.. Så intressant.. Jag ska bara gå på onsdagen. Jag fick reda på detta i slutet av förra veckan och det kom hastigt inpå så fick välja att ta en dag (vilket kommer bli en lång dag) eller ingen alls! Så klart jag vill få ta del av det jag kan. På onsdagen när jag kommer vara där är det work-shop. Ska möta en annan förälder att gå dit med. Hon har varit med om samma resa med sin son som vi med Julia . Fast han blev misshandlad av ett slag i bakhuvudet för 5 Årsen. Det ska bli ett väldigt intressant möte att få träffa henne och gå på forumet. Jag hoppas på nya rönn om hjärnan och att få bra tips och nya kontakter som kan medföra positivt för Julia:))

Morgonpigg:)

Kategori:

Gymmat klart för idag kl:10.00 på morgonen... Det är en så härlig start på dagen!! Jag får energi och kroppen känns så lätt. Nu jobba i smyckesverkstaden :)) ha en fin dag!!

<3

Kategori: Allmänt

Tänk jag glömde berätta.. Det händer hela tiden små små små framsteg med Julia, det har nu gått tre och ett halvt år.
Förr trodde man att utv stannade efter ett år på en med förrvärvad hjärnskada..men tänk så fel de hade, sen kom nya rönn att det är två år...och tänk så fel de hade då oxå!!
Idag så finns det ingen satt tid för det, för vet ni vad..hjärnan är så plastisc och man kan rehabilitera och/eller lära sig göra saker någon annanstans i hjärnan. Det händer saker hela tiden om man stimulerar hjärnan. Musik bla. gör hjärnan mer plastisc...upplevelser gör hjärnan mer plastisc..mm och mm 
  Julia är smart och har alltid varit, kommer ihåg alla sina vänner och de hon känt sen innan...hon har bara fått en hjärnskada som hon håller på att träna och  rehabilitera tillbaka så bra det går!
MEN .. det tar tid!!
Tid har vi!!
Har ni vänner det?
Igår hände det en sak som får mig att le och åter le..
Julia har haft svårt med egna initiativ, och vi runt henne jobbar med att det ska lockas att komma fram igen!
Nu märker vi att det ger resultat,  och just igår kväll la jag märke till ett fanstastikt bra eget initiativ hos Julia....det kommer.. det kommer och vi jobbar vidare med att utveckla:)

:)

Kategori: Allmänt

Just precis åkte Julia iväg med sin assistent Josefin till skolan i Angered. Vi har haft en fin helg med kalas och idag  ett gympass med Julia, Idag var hon riktigt i form och orkade och hade viljan ..härligt!
Jag sitter och ler för det har hänt positiva saker de sista dagarna. Som jag skrivit tidigare ska det bli omorganisation både lite här och där. När saker och ting tar sig fram och faller på plats och det känns bra så blir man otroligt glad!
Plötsligt händer det:) och den höga tröskeln är ett mine blott!
Men än så länge innan allt löst sig så håller jag lite tyst......schh

<3

Kategori:

Det nya året har börjat bra med nya möjligheter och förutsättningar !
Jag har siktat in mig på ett bra och givande år på olika sätt!!:)
Förändringar tar sin tid att förverkliga och nu är vi mitt i en stor förändring och omorganisering i livet. Får berätta sen när det är fullt planerat och komplett och genomförbart!!
Det tar tid och energi , men samtidigt när man lyckas så ger det energi i slutet! Ibland är vägen krokig och det kan kännas tungt!
Jag har saker i mitt liv som förgyller och ger glädje och styrka hos mig. Då jag får tid att vara i smyckesverkstaden så är det en kick i min vardag:)) idag gjorde jag tenn berlocker som jag gjuter på frihand. De blir så unika , det är roligt. När jag gjuter på frihand och inte gjuter i någon av mina egengjorda formar, Så behöver jag slipa , fila och putsa dessa tills jag blir nöjd. Sen är det klart för stansning.. Kul när man får personliga beställningar , en utmaning att skapa det någon önskar!
Önskar och Hoppas att ni alla har påbörjat ett fantastiskt nytt år 2013<3 kram