mariejohlbring

En bra dag:)

Kategori:

Jobbat i smyckesverkstaden under dagen..
In till Borås på lite ärende och sen hämta Julls på SHS-assistans bolag.
Jag tog över efter assistent Maria, assistenterna skulle ha möte!
Alltid kul att komma dit och prata och diskutera kring saker och ting, förbättringar .. Jag har en förmåga att vara kvar där längre än vad jag tänkt det händer varje gång av någon anledning:))
Jag trivs väl förmodligen .. Haha
SHS är en ekonomisk förening och jag tycker man ska ta en ordentlig koll på vilket assistansbolag man väljer.. Efter Julias olycka var det en hel ny värld som jag var tvungen att sätta mig in i.. Min erfarenhet är att välja en ekonomisk förening som assistansbolag om man har behov av assistans ..                                                           Just detta bolag visar hela försäkringskassans peng som brukaren är berättigad för sin assistans!!               Viktigt tycker jag så inte pengen som blir över hamnar i fel "fickor" utan att allt gynnar brukaren i sista änden;))
När vi kom visade de oss en ny folder om information om deras förening..                                                           Och vem var inte på första Sidan.. Julia blev allt stolt:)))
Vi träffade Ann och Ann-Christin på SHS idag och pratade om viktiga och bra saker.. Och Lite roliga saker oxå :)) som alltid:)

för er som vill se vem som finns med på deras hemsida:)

och läsa om assistans!

De har gjort sidan såå fin med bildspel  på olika brukare på deras första sida och även inne på sidan, håll ut.. någon ni känner igen finns med på flera bilder plus andra brukar då:)

www.shsboras.se

 

Jag och Julls idag hemma hos Heini:)

Ann som arbetar på SHS som personalansvarig och Julia.

Här är foldern med Julia på första sidan! Fin va?:)

Julia och våran personalansvarige för oss här på SHS:)

Oct. 30, 2012

Kategori:

Energi

Kategori:

Ännu en dag med stark energi .. Min återhämtning är på stort G får jag säga!
Det är snart drygt två månader sen jag var inlagd nu och var utarbetad ! Aldrig mer dit ska jag lova, utan tänket att prioritera mig är A och O om jag vill finnas till hjälp och orka vara en bra mamma!' självklart är det så, men när man är inne i något så är det svårt att bara släppa och tänka på sig själv, så har det varit i tre år och min kropp sa ifrån :/
Mitt nya tänk känns riktigt bra:)) nu är jag pigg och känner mig stark.. Träning på gymmet ger energi även fast det var trögt att komma igång igen efter utarbetningen.. Men det var det som fattades :)
Minns denna bild efter att jag legat inlagd . (Sov fyra dagar efteråt)
Den bilden är tagen i Österrike en vecka efter.. Jag var helt slut när vi var där nere på en weekend hos en god vän.., sov sov orkade bara bara uppe korta stunder .. Tur man är på G igen:))

Hittade:)

Kategori:

Idag hittade jag ev det som kan hjälpa till att skapa en vänsterhänt anpassad matkniv:)
Jag har letat efter matknivar som ej är helgjutna, och nu hittade jag en kniv med plasthandtag.. Det gick att banka sönder den. efter några rejäla hammarslag släppte skaftet från knivdelen!!
Ett steg närmare att Julia ska kunna få en anpassad matkniv:))

Myslördag:)

Kategori:

:) fint vid pickesjön i Borås .. Men det var kallt!
Vi gick bara fram till sjön och tillbaka vid grillplatsen.
Men det var fint och min kära börjar bli bättre och bättre i sin höft, det känns så bra efter allt tid av väntan på operation:)
Sen blev det en massa gott!

<3

Kategori:

Så här kan dom se ut när de är klara:)

<3

Kategori:

Hjärtat till vänster är oslipat det andra är slipat och ska sen få en i stansad text på:)

Jobb idag :)

Kategori:

Slipar ovaler och hjärtan berlocker som jag gjutit på frihand. De blir då väldigt unika då jag inte kan göra två lika!
Efter slipning ska jag stansa in texter på och sätta i läderband mm.
Lägger in bild senare av slut resultaten:)

vad ska man säga:)

Kategori:

De här två Fridorna är två underbara tonåringar som vill ha kul och har kul.. Har Ständigt idéer och drivna framåt på ett härligt sätt!:)
söta..snälla... roliga(ibland)...:)))
De har en blogg tillsammans, vågar jag rekommendera den:z
De är busiga med barnasinnet kvar och på väg upp i vuxenåldern.
Jag gillar deras påhittiga saker men vissa saker kanske inte.. Ja ni som vill se deras blogg varsågod fridornasbloggplatsen.se .kanske fel adress ska kolla igen isåfall får ni den senare!

Härlig dag!

Kategori:

Har fått mycket gjort idag.. Gjutit berlocker om vartannat med att sätta ihop. Denna dag blev det focus på bla. "Mina hjärtan" -armband.. "Julia hjärtan" "mitt hjärta" halsband och även "mitt hjärta"halsband i svart spets! Roligt !
Sen kom det en rejäl hagel skur utanför växlande med en fantastisk sol;)

Tidig morgon :)

Kategori:

Vaknade rätt så tidigt idag!
Började morgonen med att steka pannkakor till frukost. Jag hade pannkaka smet kvar sen faktiskt tre dagar sen, en pannkaks smet som stått så länge blir det godast pannkakor av:)) testa får ni se!

Jobb idag:)

Kategori:

Jobbat i Ulricehamn idag efter att varit på mogaskolan en sväng i morse..:) Frida ska snart välja sin väg i arbetslivet så hon ska snart göra sitt gymnasieval inför hösten 2013 . Det är inte lätt att bara vara snart femton år och välja sitt yrke i livet, men hon är helt klar med vad hon vill satsa på till en början av sitt liv:) känns bra att hon inte är helt vilsen i sitt val!
Idag har jag åter igen letat efter en präglad kompositlist (pressad plastlist) önskar något liknande denna så fina präglade trälist, sådana här trälister är väldigt dyra och blir ju då dyrare för kunden i sitt ramval! Sen dessutom önskar jag den i vitt och svart , men.. Det finns inte någonstans i detta avlångaland.. Har en chans att hitta på ett ställe, ska mms:a denna list på bilden nedan till en grossist som ev kan ha något liknande i komposit, men dock ej i svart eller vit.. Så i så fall får jag färga själv hos en målare:)

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/1829574/images/2012/pic_50884a85ddf2b3546a002445.jpg" class="image">

idee två idag:))

Kategori: Allmänt

Har idag fått reda på att det finns ingen anpassad matkniv till Jullan. Det finns mängder av bestick som är ergonomiska, men inte en sådan som passar  Julias problematik, och som kan stimulera hennes hand att bli mer motorisk och ren träning för henne på ett naturligt sätt... Kolla min enkla skiss nedanför.
Då får man konstruera en själv, skissade upp en till en man jag känner som pysslar lite med träsnide.
Det var han som gjorde det  stora "Fia med knuff" spelet på beställning åt mig.
Spelpjäserna är stora greppvänliga precis som den stora tärningen till en vanlig hand, så Julia kan använda och träna sin nedsatta vänster hand:)
Detta tränar hjärnan på att räkna, samtidigt träna motoriken i den vänstra handen.. två flugor i en smäll:)
 
Får se med kniven om han har en bra lösning, måste bara hitta en sådan kniv så man kan ta bort själva knivdelen så att säga för att sätta i det formade träskaftet. Det finns ..om ni minns de där gamla besticken med svart handtag som lite nästan vittrade sönder när man maskindiskade dom...tror att jag kan hitta det hos någon.. Mna kan ju slå sönder skaftet så man bara kan ta knivdelen.. Behöver tre sådana, någon som har??:) så man kan få köpa om jag inte hittar några i min närhet! :) Eller kan man beställa nya sådana lösa  bestickdelar någonstans??

tänk vad man kan hitta i sina gömmor:)

Kategori: Allmänt

Hittade dessa två gamla ramarna i min ramverkstad, av någon anledning har jag sparat dom sen längesen.
Jag har precis börjat få intresse för den riktigt gamla stilen på ramar med ornament på..så vackra ramar. Fast jag vill ha en annan färg på dom, vita eller svarta.
Eftersom jag designar listprofiler emmellanåt och tar fram egna prover, så har dessa gamla ramar gett mig inspiration till en ny variant av lister...ornaments lister som kommer bli unika!
Spännande.. ska bara komma fram till enklaste framställning och produktion.
Jag gillar att komma på ideér till något som inte finns, får se om jag lyckas!!:)

"Mitt hjärta"

Kategori:

Kärlek kan ibland vara svårt att beskriva, men de som betyder mycket fastnar i våra hjärtan<3

Ikväll har jag gjutit just "mitt hjärta" berlocker .. De är roliga att göra För de blir alltid unika .. Den förste blir aldrig den andre lik.. Man kan säga så här.. Jag skulle aldrig kunna göra två exakt likadana :)
Det blev några "Min ängel" ikväll oxå:))

Måndagsmys med Fridis:)

Kategori:

Att bli bjuden på både lunch och middag på en och samma dag det händer knappast aldrig .. Men idag hände det:)) min kära pappa har hjälpt mig att köra skräp till sopstationen och därför blev jag bjuden på lunch:) super gott!!
Sen mitt kära lilla barn ville fixa middag till oss .. Karrékotlett, potatisgratäng med bearnaissås.. Mmm gott
Så har fått sätta mig vid två färdigdukade bord idag... Det var jag nog värd ;))

Söndagskväll:)

Kategori:

Jullan har idag åkt till Angered med sin assistent, vi har haft en mysig helg med socialt umgänge och två bra promenader för Julls :)
Eftersom Julia inte minns vad hon gjort är de viktigt att vi pratar vi tre innan Julia åker iväg, pratar om vad vi gjort mm och ibland minns hon och kommer ihåg, dels ger det ju minnes träning att hon får ledtrådar till att försöka minnas saker själv först!
Nu är det jag och Fridahjärtat här hemma.. Vi åt Goa ugnsbakade tacosmackor ikväll:)) <3
Och jag jobbar just nu i smyckesverkstan och kl är 22.20.. Var ju inte trött och ville greja lite bara.. :) måste göra beställningar :)

Mmm.. Varma bananer är rätt så gott:)

Kategori:





Efter min och Julias promenad blev det middag!
Idag gjorde jag en väldigt enkel efterrätt bananer med sirap och en klick äkta smör i en ugnssäker form, och in i ugnen. Frida vägrade smaka..
Julia sa efter hon smakat
-det här var jättegott, fast att jag inte gillar bananer:) !
Jag tycker det är supergott och så enkelt och snabbt att göra.. Det gillar jag:)

Så mycket bra;)

Kategori:

På lördag nästa vecka startar så mycket bättre igen!
Och Darin Zanyar :) ska vara en av gästerna !
Denna lilla blyga kille med tandställning som vann mångas hjärtan när han kom tvåa i IDOL 2004.
Julia tycker han är superbra och det tycker verkligen jag med. När han var med med sin fina balad "out of my life" i melodifestivalen 2009, tyckte jag han skulle vunnit!!
Han verkar inte vara någon "diva" på något sätt..
Första omgången av så mycket bättre fick jag en ny idol ( jag har inte haft någon direkt svensk idol någon gång) men Petra Marklund en helt fantastisk sångerska och låtskriverska..(hon är ju tjej:) eller september .. Känns som att hon nu kommer mer och mer som sig själv som artist.. Innan visste jag knappt vem som stod bakom artisten "September" förrän efter första säsongen "så mycket bättre".. Härligt att få på något sätt "lära känna artister, ofta kan man läsa om artister i media , som kan vinkla en person fel, men här får man verkligen se människan :)) det gillar jag ! Så varje lördag framöver kommer vi/jag vara bänkade framför tv:n:)

Blogg skola hemma hos Maria:)

Kategori:

Igår var jag och Julia och hälsade på Maria fors som var assistent åt Julia tidigare. Hon hjälpte Julia med hennes blogg. Eftersom Julia kunde allt med blogga tidigare.. Skapa ny header var ingenting för henne innan. Men det som Julia lärde sig halvåret/året innan olyckan har hon svårt att minnas. Som ni ser på hennes bloggsida så startade Julia sin blogg i mars 2009, ett halvår innan sin olycka. Men allt hon kunde innan finns där inne i hjärnan, som måste väckas till liv igen.. Så super Goa snälla Maria vägledde Julia att fixa sin blogg:)<3 tack snälla Maria fors !!
Här är en bild från igår..
Maria och Julia<3

Nybakat var det här!:)

Kategori:

Improviserade tidigt idag... En sockerkaka ska jag baka.. Men det vore gott med äppelpaj oxå .. Så det fick bli både och..
Rivna svenska äpplen i sockerkakan i med vanilj och kanel.. Den blev väldigt saftig och god:)
Tänkte ha vanilj visp till och ätas med sked sen senare idag:)

Arbetat hemma idag<3

Kategori:

Uppe tidigt.. Har ju lovat mig själv att röra mig varje vardag på något sätt för att återhämta mig och för den delen för alltid !!! Så det blev gymmet en timme på morgonen:)
Sen var det bara att gjuta och göra smycken som bara den.
Små hjärtan, kors och ett hopp;))
Ja vad blir det.. Tro, hopp & kärleks berlocker blir till halsband och armband. Man måste tro, aldrig förlora hoppet och ge mycket kärlek!! Vad mer behövs? På de tre orden kommer man väldigt långt!!
Frida ute på bio ikväll med sina kompisar och xfactor för mig och jull! Säger bara ostbågar!! Gott:)

 

 

 

 

 

Just nu!

Kategori:

Ute och går innan jobbet i Ulricehamn på Björns presenter konst och ramar:) underbart att börja dagen så här...:) det ger mig sådan energi!
Kunde ju inte låta bli att plocka grenar med växande lava..(heter det så.. Lava?) . Tycker att de blir så vackra med lavan på! Sist jag gick ut och gick denna sträckan tog jag med större grenar och satte i en lite större kruka på trappan med en ljusslinga i:) det lyser upp mysigt i höstmörkret!
Min trappa på min framsida är ej färdig, räcke saknas fortfarande!
Det får bli till våren, så än så länge får man försöka piffa upp den så gott det går . Naturen har mycket att erbjuda som är gratis, härligt att använda tycker jag!
Ha en fin dag<3

 

 

Spännande och rolig dag idag<3

Kategori:

Dagen idag har varit spännande och rolig! :)
Upp tidigt för att hinna i tid till ögonspecialisten vid västra Frölunda torg i Göteborg ! Körde fel och kom lite försent men det gick bra ändå som tur var! Jag , assistent Maria och jullebulle:)
Pratade med narkosläkare och dr kvisgaard som ska genomföra operationen på Julias vänster öga. Operationsdagen blir den 6 dec:))
De kan inte lova att ögat blir 100% återställt.. Men det går att göra en operation till om flesta omg inte blir fullt bra. Kan oxå bli att Julia kan få dubbelseende efter operation och det är ju inte bra iså fall .. Så den 6 dec .. Håll alla tummar och tår för en lyckad operation för Julia !:))
Efte läkarbesöket gick vi givetvis in till Frölunda torg och köpcentret där.. Oh vill ha mycket :) men plånboken är så tunn:(
Hittade ett superbra jumbo yatzy på Lagerhause .49 kr bara! .
•Bra träning för Julia att slå de stora tärningarna med vänster hand så klart!!
• hon får räkna och summera och klura ut vad hon ska spara.. Bra träning gör hjärnan!!
• eftersom Julia var vänsterhänt innan , så får hon nu lära sig skriva med höger men det är svårt för henne:( så på detta stora yatzy protokoll kan hon träna sin höger på att skriva siffror..
Så mycket bra träning för henne på en och samma gång och samtidigt ha kul och tävla med oss/vänner<3
Käkade världens godaste räksallad på David bagare, perfekt ställe att luncha på , och dessutom underbart med folk som bemöter bra.. :)) guld värt! När Julia skulle betala sin mat i kassan där .. Så givetvis frågar julia artigt expediten vad hon heter.. Expediten ler och säger sitt namn och Julia presenterar sig.. Då säger expediten .. Jag känner igen dig , jag har sett dig på tv..
Ja säger Julia .. På malous :))
Julia blev så glad , och expediten oxå :)
Åkte sen hem till sexdrega och mitt lilla hus, gjöt lite berlocker .. Tände i kaminen ... Längtade efter Frida <3 :)
Go natt för nu är jag helt slut<3

I Angered ikväll:)

Kategori:

Idag har jag åkt till Julia i Angered för att övernatta där. Imorgon ska jag följa med Julia till ögonläkaren. Hon ska äntligen få operera sitt vänstra öga :) efter olyckan blev hela hennes vänster sida nedsatt och muskulaturen blev spastisk (spänd/stel) Så även vä. öga blev spastisk och har gjort att Julia skelar. Hon har fått vänta i två år för att se om ögat ville gå tillbaka av sig självt men det har det inte gjort! Så imorgon ska hon på en kontroll inför att operera ögat:) sen ska hon få en operationstid så innan december ska det bli trodde dom:)) det närmar sig:) spännande och roligt för Julia<3
Här är en fin bild på Julia och en av hennes kusiner, Pierre johlbring<3
Den är från i somras:)

Någon som såg TV4 vid middags tid idag?? intressant!

Kategori: Allmänt

Alltså vi människor behöver röra på oss för att må bra, det vet vi!
En del gör det för att hålla formen och se snygga ut!! Visst vill man se bra ut, men det är inte därför jag tränar!!
Jag för min del  trånar inte efter det, utan lagom är bäst.
Men när vi tränar så bildar kroppen naturligt vårat eget "må bra" medicin, dopamin och endorfiner!
Mycket intressant!!
Det gör i sin tur att vi mår bra, får energi och är glada helt enkelt! Idagens samhälle finns det ju ledsamt människor som blir deprimerade pga olika anledningar, just detta pratade de om på TV 4 nu idag vid middagstid. Hjärnan behöver fysisk träning och det är ett måste för vi inte ska bli deprimerade helt enkelt!
Ví ser som viktigt för Julia nu när hon ska habilitera sin hjärna efter sin olycka , att hon måste röra på sig så hjärnan är pigg. Första gången jag tog med Julia till gymmet här i Sexdrega var i januari 2011,  det var kämpigt för henne att cykla på motionscykeln. Man fick pusha henne hela tiden då hon stannade varje 30 sekund. Nu åker vi dit varje söndag och nu har hon riktigt bra rutin  på att gå dit. Förra söndagen gick hon i en halvtimma på motionsbandet i uppförsbacke, och jag är stolt och glad för henne hon är så jäkla duktig, hon har kämpat och kämpat så mycket i tre år nu. Jag är så imponerad av all hjärnforskning det senaste åren och vad de har kommit fram till. Det borde ligga i mångas intressen..Stroke som är så vanligt idag kryper ner i åldrar förmodligen för vi rör på oss för lite och stressar!
Säger det var rädda om er<3
Här är en bild när vi var  med i ett inslag med Malou Von Sivers i TV4 den 21/9 -12. temat var just "hjärnan"
Jag är riktigt imponerad av allt jag fick veta de två veckor då Malou tog upp detta tema, och diskuterade i Tv med olika hjärnexperter. Har ni inte sett dessa inslag , så gör det..man kan inte annat än att bli förvånad över vad de forskat fram de sista åren om  hjärnan<3
Tusen tack Malou Von Sivers!!...
Det har gett mig mycket hopp och energi för att fortsätta vår resa med min dotter Julia<3
  
 

...lite till:)

Kategori:

Nu faller många saker på sin rätta plats.. Känns skönt!:)

 

Lite till fix i smyckesverkstaden !!

Kategori:

Idag söndag var jag inte lika pigg, måste vara försiktig och ta det lugnt. Men det är ju så jättekul och få ordning i verkstaden..:) så lade upp ett mål idag, greja i två timmar och sätta upp min gamla hylla som är från en gammal väg från huset jag ägde tidigare.. Det gamla skomakeriet i Svenljunga som hade anor från 1800-talet..:) nu sitter den hyllan på plats och den gamla lilla arbets bänken insatt som en avlastningsbänk i min verkstad helt enkelt. Blir kanon ! :))

Det har varit en underbar fredag idag:))

Kategori:

Var ute och gick innan jobbet i Ulricehamn, och det bar helt fantastiskt ute förutom att jag frös som attan om ben och rumpa... Vantar hade jag men borde haft långkallingar oxå!! Nästa gång blir det det:).. Efter promenaden och Innan jag åkte till Ulricehamn hann jag göra färdigt ett nytt halsband :) en Idee jag fick igårkväll., en ny och kort variant av "Juliahjärtat":))) och hann lägga in en bild på min fb sida "design by Marie johlbring" där jag lägger ut mina nyheter och idéer:)
Kanske borde göra en tävling, och Lotta ut ett halsband, tänkte kanske just detta nya??? Undra om många skulle gilla och dela:/
En fin dag med jobb!!
Och sen x-factor och go lakrits :)) och det bästa av allt att denna dag är den första bästa dagen efter att jag blev sjuk och inlagd pga utarbetning !!
Känns så bra:)
Ha en fin kväll och helg alla<3

Fridahjärtat!

Kategori:

Ha en bra dag i skolan idag hjärtat! Frida är på väg till skolan efter att legat sjuk hör hemma i två dagar!
Love you <3

Känns som en Underbar dag!

Kategori:

När jag vaknar på morgonen och känner mig pigg är det en helt fantastisk känsla! Idag blir det en dag i fina staden Ulricehamn på Björns presenter konst och ramar. Alltid kul:)
Ska hinna med en morgonpromenad innan jag åker tänkte jag<3 ... Om jag hinner!! Det ser kallt ut där ute , fast jag gillar det, att andas in den friska luften:)

10 oktober 2009

Kategori:

För tre Årsen var den 10 oktober en vanlig lördag..
Minns att Sverige-Danmark spelade någon viktig match, så därför skulle Jullan vara där hos killarna i svenljunga med Elin och käka pizza och kolla denna matchen.. Klockan ca 22.20 kom samtalet ... Minns jag blev arg och förvirrad och visste inte vad jag skulle ta på mig på fötterna .. Minns att lilla frida mitt i allt kaos sa.. Mamma ta dom här skorna, det blir bra...så höll hon fram ett par skor jag skulle kunna ta på mig..:) minns det så väl !!
Just denna bilden som jag visar här och fyra Jättefina andra bilder till på mina två hjärtan fick jag av dom på min 40-årsdag, Julia hade ordnat en överraskning fest för mig tillsammans med Frida och morfar mm. Men det var Julias initiativ..<3 vad jag blev glad och överraskad :)) mina underbara barn<3 just denna bilden och de andra fina fotona jag fick i present var de sista tagna bilderna innan denna tråkiga dag för tre Årsen .. Sen känns det som Julia föddes på nytt, det gjorde det verkligen.. Från att kanske inte överleva till att kanske aldrig mer vakna i sitt liv ..Till denna kämpande underbara tös som ger sådan kärlek till de flesta i sin omgivning.. Resan har varit lång och är inte slut ännu... Frida min minsta underbara tös har fått en annan skada ..
I själen...hon har fått kämpa på ett annat sätt <3
Man måste tro, aldrig förlora hoppet och ge mycket kärlek<3<3

I min verkstad idag/kväll!!:))

Kategori:

Har haft en fin dag.. Vaknade tidigt i morse. Pigg som en lärka studsade jag upp vid Halvsju!!
Efter att jag varit utarbetad för en 6-7 veckorsen, inlagd på Borås lasarett och sjukskriven i två veckor så börjar kroppen sakta habilitera sig:) men absolut inte helt än, blir kanon trött efter bara två timmar . Men idag trotsade jag min trötthet i kroppen .. Gick ner till gymmet en sväng och jag blev piggare.. Min uthållighet är kass men en timme på gymmet gav energi. Så rutin på 3 gympass som jag hade innan jag blev helt utarbetad är målet igen. Men får ta det lugnt! Så tillbaka i verkstaden en timme nu... Men har faktiskt gjort ett kundbesök idag i dalsjöfors, besökte min allra första kund:) butiken Le& landa och underbara butiksinnehavaren Laila!:)) de hade stort sett sålt slut på mina smycken så det behövdes lite på fyllning och lite höstnyheter.. Det har varit en  fin dag:)))

Söndagsgymmat:)

Kategori:

Nu har vi Gymmat klart på motionsfabriken här i sexdrega..Eller ja Julia idag blev det rekord på gåbandet i 30 minuter i lite uppförs backe:) roddmaskinen i fem minuter och lite rygg träning .. Roddmaskinen är för att få igång Julias vänstra sida, hennes axel är väldigt stel och nästan orörlig pga av sin spasticitet på hela sin vänster sida. Viktigt att hålla igång kroppen så gott det går så mycket syre kommer til hjärnan:) hon kämpar på! Strechningen efter lägger vi mycket tid på och den är A och O!!!
Solen sken när vi gick hem:)

Här nu:)

Kategori:

Hämtade lillsyrr , här är bägge mina hjärtan <3
När vi kom till Ann var Emelie där med sin stora lurviga hund, casper:)

<3

Kategori:

Nu bär det iväg till syrran, med kladdkakan och grädde!
Jag , Julia och Frida :)

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/1829574/images/2012/pic_50703b87e087c33d9abda8fb.jpg" class="image">

Anns kladdkaka<3

Kategori:

Ann är min storasyster!
Idag ska jag och Julia och Frida åka till min syster för att käka thai mat hemma hos henne. För att hon var bortrest då Julls fyllde 18 år. Så nu ska vi fira igen:) tänkte att vi kunde baka en kladdkaka och ta med oss, och det ska förhoppningsvis bli en riktigt kladdig sådan .. Får kolla med jullan när hon vaknat om det är ok med en kladdkaka istället för maräng tårta! Hon vaknar snart! Jag följer receptet på min egen målning av en akvarell jag gjorde för många Årsen , och det är från min systers kladdkake recept dessutom. Jag målade en serie akvareller i st. 40x50 uppbyggda på recept som jag skälv tycker om att baka.. Se gärna på min hemsida de andra bilderna..
www.mariejohlbring.se
Kolla under fliken "mer om mig"..Och klicka vidare på recept tavlan på den sidan så ser ni mer jag målat i mitt tidigare liv<3
Jag gör inte bara smycken:))

Oct. 06, 2012

Kategori:

Skam den som ger sig:)

Kategori:

Ikväll blev det lite fin motorisk övning vid tv:n för Julia :)
Eftersom Julia är nedsatt på hela sin vänstra sida (Julia var vänsterhänt tidigare) så har vi tränat hennes vänster på olika sätt så den är mer rörlig nu än från början :)
Ikväll tränade hon att ta upp en penna med vänster hand, första gången hon försökte gav hon upp och höger hand tog upp den och sen la i den vänster.. Men Nää det gick inte jag med på, försök en gång till !
Det gjorde hon... Och vad hände efter att vänster fick försöka riktigt bra, jo det gick efter många om och men.. Sen tog Julia upp pennan om och om igen.. Och vem blir riktigt glad, jo Julia själv:) jag kunde ju.. Så en riktigt hög high five fick det bli .. Med hennes vänster så gott hon kan.. så klar!!

Igårkväll, i min nya smyckesverkstad :)

Kategori:

Igår var första gången som jag skapade något i min nya smyckesverkstad. Helt fantastiskt roligt och mina idéer tar inte slut:) underbart!
Här kommer två nya halsband som jag kreerade igår:))
Mer smycken kan ni se på min hemsida för den som vill
www.mariejohlbring.se
Eller har du Facebook så gå in på min FB-sida design by Marie johlbring och Gilla:)
ha en underbar dag!

Jobb i Ulricehamn :)

Kategori:

Idag är jag i Ulricehamn och jobbar på Björns presenter konst och ramar på Storgatan 2..:) ett tag sen jag var här nu förutom i fredags då förstås! Men innan det! Nu ska jag rama in detta fina broderi ., man spikar upp det trådrakt för att uppnå det bästa och beständigaste resultatet . Jag har ju en egen ramverkstad i sexdrega där jag bor och en smyckesverkstad ! Smyckesverkstaden har jag i hemmet men inte ramverkstan, utan den är en bit ner på gatan där jag bor:)

Före....:)

Kategori:

.. Målning och lite fix:)))

Nästan klart..:)

Kategori:

Allt tar verkligen sin tid.. Nu har lite av mina saker hamnat på rätt plats. De två pinnarna jag hittade i skogen på promenaden blev ju kanon :) med lite belysning i så❤

En vanlig underbar måndag!

Kategori:

Idag har jag varit ramtillverkare i Ulricehamn igen. I den konst och rambutik som jag lärde mig mitt yrke som "ram-makerska":) jag har ju drivit eget sen 2004 och de två sista åren har jag varit sk. Inhyrd via mitt eget företag av den butiken för att hjälpa till när de har mycket att göra eller vill vara lediga:) det är jättekul då man lärde känna igen kunder och nu efter dessa år får möta dom igen:)
Denna underbara dag avslutade jag och mitt hjärta Frida med denna Goa maträtt pepparbiff med råstekt skivad potatis med lite stekt rödlök och paprika.. Det smakade riktigt bra!
Men dagen är inte slut för mig än.. Behöver måla golvet en gång till för imorgon ska jag flytta in smyckesverkstaden till sin plats.. Vissa saker gör mig glad och ger mig energi för mer saker!!<3