mariejohlbring

Jullans 18-års kalas i Angered :)

Kategori:

Jättekul att komma till Julia i hennes lägenhet i Angered, känns lite konstigt men kul. När ens barn lite som flyttar hemmifrån och man ska komma till henne. Spännande för alla som var med för de har inte varit hos henne där att hälsa på innan:) vi sjöng och åt smörgåstårta som är Julias favorit . :)

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/1829574/images/2012/pic_50653e4be087c31062f29b52.jpg" class="image">

Jullans 18-årskalas:)<3

Kategori:

Nu är vi på väg.. Jag och Frida med sällskap av morfar Olle, assistent Maria och Heini och kornelia och Alice och kusinen Robbin <3

Sep. 27, 2012

Kategori:

Min stora tjej fyller18:))

Kategori:

Idag ska vi åka till Julia , jag och Frida (lillasyster) och min pappa alltså morfar Olle:) min pojkvän och hans barn och min systers barn hänger på, vi ska åka och gratta jullan i skolan på Angereds gymnasiet där hon nu bor för att gå i skolan där!:)) det är bara jag som varit dör tidigare och vet hur hon bor.. Jättekul ska det bli.. Julia ska få en dockstation till sin iPhone så hon kan lyssna på musik med bra och fint ljud:) . Som ni vet så älskar Julia att sjunga och lyssna på musik :)
Sen ska hon få två inramade Celin Dion tavlor , plancher jag och hon köpte efter konserten i Globen maj 2009 som aldrig blivit inramade :)) nu blev det av! :) får se vad hon säger ikväll:) hoppas hon blir glad!

Färdigt:))

Kategori:

Kreativ igen:)

Kategori:

Minnesträning är bra för Julls , och nu när hon börjar på ny skola blir det mycket nytt folk och många nya namn för Julia att lära sig.. Så tänkte till lite! Fick foton på alla som är runt Julia på skolan i Angered . Memorie är superbra minnesträning att para ihop två lika och komma ihåg var den andra låg. Så jag har gjort ett memorie av de fotona med deras namn och befattning så Julia kan träna minnet. Plus att det ska sättas på gem så Julia samtidigt kan träna sin vänster hand/arm som är nedsatt. Hon ska få hålla en stav med sin vänster, längst ner på staven fäster jag en magnet så hon kan få upp memorie kortet med sin vänster och måste då oxå vrida sin vänster hand för att se kortet:) detta memorie kommer stimulera minnet, och hennes motorik i vänster hand, samtidigt som det kommer ge henne namnen på personalen och tillslut kommer de namnen att fastna:)) . Träning ger färdighet !

 

<3

Kategori:

Mitt intresse för hjärnan är stor, allt nytt jag kan suga åt mig är värdefullt för oss.

Underbart.. Denna fantastiska neurolog Eli Gunnarsson från i " efter tio" idag!!

Kategori:

Eli Gunnarsson från i " efter tio" idag som satt i samma sändning som vi. Det hon och malou sa efter att vi lämnat studion igår, fick jag först se nu idag på Tv:n.. Det gav mig ännu mer styrka och hopp att fortsätta att stimulera och skam den som ger sig<3 mitt kära lilla barn ska komma tillbaka så mycket det går oavsett hur lång tid det kommer ta!! Tusen tack Eli för vår pratstund efter programmet det gav mig så otroligt mycket <

Dagen efter besöket i Stockholm:)

Kategori: Allmänt

Var vaken sent igårkväll efter att vi kommit hem från Stockholm.
Vi hade en jättemysig upplevelse uppe i TV4:a huset. Alla var så trevliga och vi blev så väl omhändertagna.
Men efter att man landat hemma så kom mycket tankar kring vad vi varit med om.
Man får ju alltid en vision av hur man tror att allt ska bli, och det hade jag.
Jag trodde att jag skulle få mer möjlighet att förmedla kring allt som hänt och hur vi arbetat med att stimulera hjärnan. Jag ser det som en väldigt viktig bit. Att träna fysiskt är lätt, det vet dom flesta hur vi stimularar och bygger upp muskler. Men den kognitiva och de exikutiva förmågorna är svårare, och träning som kan vara svårt för andra att förstå. För det handlar om saker vi människor gör dagligen utan att vi tänker på det! Saker som är självklara för oss med friska hjärnor. Önskar att de som läser min blogg gärna ställer frågor, för det finns hur mycket som helst att berätta om hur vi tränat, hur vi tänker frammåt och hur vi skapar rutiner för Julia att kunna gå vidare, jag svarar gärna!

Idag gäller det:)

Kategori:

Vaknade vid åtta, det är idag det gäller:) det känns spännande, väldigt intressant och riktigt kul ska det bli! Efter denna goda hotellfrukost på Elite palace hotell i Wasastan ska vi dra oss upp på rummet och ta det lugnt innan vi åker till TV4:a huset! Vi får se hur dagen slutar!

Stockholm :)

Kategori:

Då var vi på andra sidan Sverige ;) flyget tog knappt en timme.. Nu i taxin på väg till hotellet.
Alla har varit så trevliga och hjälpsamma på vägen både på flyget och taxi:) Det uppskattas verkligen!

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/1829574/images/2012/pic_5059cf94e087c31d092a3c05.jpg" class="image">

Ett steg närmare att få klart min nya smyckesverkstad!

Kategori:

Allt tar sin tid.. Före och lite efter:)
Det är en härlig känslan när man haft en tanke länge och man utför den och kommit en bit på väg...
Men allt tar sin tid! Bilder kommer här på före och under min renovering av pannrummet hemma i min källare för att utveckla detta rum till en effektivare smyckesverkstad! Ett större fönster insatt för bra ljusinsläpp, oljetanken borttagen mm, sen på med vit färg i både tak och på väggar, vilken skillnad. Lycka!
Bild på slutresultatet när verkstaden är till sitt fullo får komma senare när allt är på plats!!

Idag känns det bättre!!

Kategori:

Efter att remiss blivit skickad till vårdcentralen pga av min reaktion för två veckorsen, var jag på ett besök där i torsdags och fick äntligen veta vad som händer i min kropp när kag får mina spänningar. Det har jag haft sen ungdomstiden. Att det ska ta 20 år att få veta det, Har ju tidigare sökt för mina symptom: hjärtklappning, trötthet, spänningshuvudvärk, illamående domningar... Synd hade jag inte fått lärt mig att förstå tidigare vad som händer i min kropp när jag får för mycket omkring mig( vilket jag tycker om att ha, kreativ som jag är och hela tiden har idéer ) som jag har lidit periodvis av detta, och nära omkring mig när jag legat ned illamående och inte orkat, jag har inte haft ont av spänningar på flera år egentligen, förrän att det började nu i juli månad! Men vad som känns positivt är... Att nu kan allt bara bli bättre :)) och jag som för det mesta alltid trots allt är positiv och glad och försöker.. Kommer få mer energi ändå!!:)) gick en skiss på vad som händer vid för mycket stress så nu är jag medveten om det och kan redan känna skillnade när jag är spänd och när jag är avslappnad. Ska väl bara i stort sett vänja av min kropp med detta att spänna mig vid stress. Förmodligen inte så lätt utan att det får ta sin tid, vad detta grundar sig i att min kropp reagerat så här sen ungdomen är intressant.. Hm... Varför??

TV 4 och "efter tio" med Malou Von Sivers den 21/9

Kategori: Allmänt

:)) Intressant på TV nästa vecka!! Malou von sivers assistent från TV4:a ringde mig för några veckor sen. Jag och Julia fick frågan om vi vill medverka i Malous Tv program v.38. Julias spontana reaktion
-skitkul ska vi vara med i tv:)) så självklart efter lite funderingar har vi tackat ja!
Idag är flyget bokat till Stockholm nästa onsdag. Vi ska medverka i fredagens programv.38 ...
Temat malou ska ta upp i v.38 och v.39 handlar om hjärnan och hur man kan stimulera hjärnan vid medfödda skador och vid förvärvade skador. Intressant.. i soffan med oss ska det sitta en överläkare och expert på just hjärnan vid namn Bo-michael Berllander från Stockholm. Gissa vem som kommer vara nervösast??:/ Ibland måste man våga!!
Jag kommer följa varje avsnitt med stort intresse för att möjligen lära mig nåt nytt intressant om våra hjärnor!
Hjärnan är helt otrolig bara vi vet hur vi ska jobba och stimulera den.
Lova mig att ni kollar:)

Idag :)

Kategori:

Idag har vi varit på OTA med Julls fotortoser. Det ska bli nya ortoser och lite smidigare . Vi hoppas på att vi lättare ska kunna hitta skor sen och kanske tuffa mordena kängor:)
Men allt tar sin tid.. Så vi får invänta den nya!

Första dagen att må bra på 14 dagar:))

Kategori:

Har mått fruktansvärt dåligt de sista två veckorna.. Eller har förstått den sista månaden att något inte stått rätt till i min kropp!!
Det visade sig på det sättet förra söndagen att jag blev spänd och stel i hela kroppen, mest i rygg och nacke och upp i bakhuvudet. Jag började må illa och sedan kräkas i flera timmar. Fick inte i mig någonting inte ens en tesked vatten utan att det kom upp igen lika fort. Försökte iallafall efter sjukvårdsupplysningens råd med teskedsvis i ca två timmar, men inget fick jag behålla! Till slut Framvid 22-Tiden och jag fortfarande bara kräktes även på tom mage så tyckte de sjukvårds upplysningen att det är bäst att åka in till akuten. Jag hade då legat med dessa kräk anfall i ca 9 timmar. In i bilen med en plast påse framför mig, för att kunna klara av bilfärden. Kom och blev inlagd med dropp och kräktes sista gången vid halv tolv på natten, sen fick jag något mot mitt illamående så jag kunde somna. Somnade först vid ca 04.00 mådde så dåligt!! Usch aldrig mer utsätta mig för detta! Min kropp har reagerat för jag var utarbetad. Läkare förbjöd mig att gå på något möte denna veckan, utan nu ska du bara vila!!
Så nu är det avslappningsövningar och naprapath inbokningar som gäller framöver!! Måste lära mig att ta det lugnt! Nu ska jag börja må bra igen i mina muskler!!:)))